MEDOVINA Mandlová 0,5 l Jankar - oceněná platinovou medaili v Americe
Kód: 644Související produkty
Detailní popis produktu
Mandlová medovina s neobyčejně příjemnou, intenzivní a podmanivě medovou chutí a vůní po mandlích.
Při svém prvním velkém zahraničním startu se blýskl dvěma stříbrnými medailemi Ing. Karel Bojda, Ph.D., MBA z Čeladné svými medovinami Jankar Profi Čeladenka a Mandlová.
A právě majitel společnosti Davinus, negociant Miroslav Majer, letos zastupoval Českou republiku v mezinárodní porotě soutěže.
Hodnocení se konalo ve dnech 19. – 24. srpna v prostorách biodynamického vinařství Longridge v samém srdci Cape Winelands ve městě Somerset West nedaleko Stellenbosche. K hodnocení bylo pozváno třicet hodnotitelů z dvaadvaceti zemí a sedmi kontinentů.
Při pohledu přes prosklenou stěnu degustační místnosti na stovky hektarů vinic v okolí Stellenbosche ohodnotila mezinárodní porota za šest dní více než dva tisíce vzorků vín a destilátů z celého světa, v šesti desítkách kategorií největší a nejprestižnější soutěže na africkém kontinentu – Michelangelo International Wine and Spirits Awards.
„Od pondělí do soboty se hodnotila a v komisích diskutovala neskutečně ucelená kvalita soutěžních vzorků. O to cennější je úspěch vín z České republiky cennější. Rozdíly v hodnocení byly minimální, opravdu jen nuance ve vysoké kvalitě v dlouhotrvajících diskuzích,“ okomentoval průběh hodnocení Mirek Majer.
A ještě ředitelka soutěže Lorraine Immelman: „Hlavním smyslem soutěže Michelangelo Awards je poskytovat spotřebitelům nestranný názor na ta nejlepší víno a lihoviny na světě. Od zahájení v roce 1997 působilo v naší porotě více než 170 různých porotců ze 46 zemí. Ve svém 24. ročníku zůstává naše soutěž v Jižní Africe ojedinělá v tom, že všichni rozhodčí jsou jméno po jménu vybraní odborníci na víno a destiláty, kteří zastupují všech sedm kontinentů. Velmi si ceníme vysoké odbornosti českých hodnotitelů, kteří se soutěže již zúčastnili, i excelentní kvality českých a moravských bílých vín a výjimečných sladkých delikates.“
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.